Wanneer weten we nog niet, maar ooit is corona een komma in de geschiedenis geworden. Tot die tijd roeien we met de riemen die we hebben en praten we er zo weinig mogelijk over. Want mensen, je wordt er wel moe van. Je zou bijna denken dat de hele wereld alleen maar daar over gaat. Voor sommigen is dat ook zo.

Voor ons niet.

Het leven draait om Jezus Christus. In Vaders bibliotheek (Bijbel komt van biblia=bibliotheek) staat daar een interessant boekje over, in brief-vorm. Je moet wel even de goede vertaling vanuit het Grieks erbij pakken, maar dan lees je in Kolossensen 3 dat Jezus Christus de werkelijkheid is. Best apart. Niet Corona is de werkelijkheid, of je studie, of je baan of… Dat is bijzaak. De werkelijkheid is (wordt bepaald door) Jezus Christus.

Als je Bijbel leest zie je dat hij heel veel optrok met mensen. Ontmoette. Praatte. Interesse had.

Hij zei over zichzelf dat Hij het Leven is. Een van zijn documentairemakers (op schrift) gaf weer dat hij met zijn eigen ogen heeft gezien dat hij ‘vol van genade en waarheid’ is (Johannes 1:14). Dat is nog eens wat anders dan corona beperkingen.

Niet dat je de regels en adviezen zomaar naast je neer moet leggen. Welnee. Ga wijs om met je verantwoordelijkheden. Maar als er ooit kansen voor ont-moeten waren, dan is dat nu.

Het mooie is dat mensen die zich hebben laten vernieuwen door geloof in Jezus Christus op Hem beginnen te lijken. Ze zijn niet altijd vol van genade en waarheid maar doen wel hun best. En dat werkt aanstekelijk.

Daar heb je nu natuurlijk wel ontmoeting voor nodig. En dan liefst live. In het vleesch, zeg maar. In het echt. Dus dat gaan we regelen.

Met in achtneming van alle regels en adviezen, willen we wekelijks op de UTwente komen zitten. Het exacte tijdstip maken we dan bekend. Sinds dat nog lastig gaat hebben we de huizentour voor in de plaats verzonnen.

Van harte welkom om te komen kletsen, lachen, bidden, delen, vragen, geven, ontvangen en alles wat daartussen zit. Ondertussen toch al iets delen of vragen? Mail, app of bel ons via de gegevens op de home pagina. 

 

Jan-Jaap