Enschede

Wat doet IFES?

IFES Enschede ondersteunt christelijke studentenverenigingen. Studentenwerkers Jan-Jaap en Sandra Bats helpen besturen, denken mee over verenigingsvraagstukken en zijn aanspreekpunt voor studenten op het gebied van levens,- en geloofsvragen. Daarnaast kan je ze uitnodigen voor praatjes en presentaties over en bij creatieve kringen, weekends en thema-meetings.

Enschede studentenstad

In het groene Twentse landschap ligt Enschede. Het is de grootste stad van Oost Nederland met ruim 160.000 inwoners, vlakbij de grens met Duitsland. Sinds 1964 ligt hier de enige campusuniversiteit van Nederland en is er een Saxion Hogeschool. Ruim 25.000 studenten stromen dagelijks door de stad, waarvan een kleine 3000 internationaal. De universiteit biedt voornamelijk technische studies en is bekend door het aangelegen business/sciencepark waar veel startup bedrijven wortel schoten.

Enschede is een stad met een groot winkelaanbod. Op de Oude Markt is een gezellig plein met leuke terrassen waar veel studenten regelmatig een drankje doen.