Hiernaast

We zijn bezig activiteiten in te plannen voor najaar 2022. Dit gebeurde er in het verleden:

IFES Enschede Thema-avonden juni 2021

7 juni
De bovennatuurlijk wereld. Als christen ben je wellicht opgevoed met ‘er is meer tussen hemel en aarde’ maar eigenlijk weten we er ook weer niet zoveel van. Deze avond krijg je een inkijkje in deze wereld, hoe zit het met engelen en demonen, en wat is geestelijke strijd.

14 juni
Bouwen aan zelfvertrouwen. Hoe ontstaat zelfvertrouwen eigenlijk, als je er wat van mist, kan je er dan nog in groeien? Ook een klein stukje ‘basispsychologie”, hoe ons brein werkt en hoe je dat soms wat moet sturen.

21 juni
Tuintje van mijn hart. Je geloofsleven als een tuin. Vrucht dragen, onkruid bestrijden. Heb je veel groen, of ligt het vooral dicht met grijze stoeptegels? Welke tools kan je gebruiken je tuin mooi te maken en ervan te genieten?

De locatie voor alle avonden is ‘Hiernaast’ aan de Bombazijnstraat nr. 30 te Enschede, middenin Pathmos.. We beginnen om 20.00 uur.

Geef je snel op! Er zijn maximaal 6 stoelen per avond. Stuur een e-mail naar: sandra.bats@ifes.nl Laat hierbij even duidelijk weten welke avond je wilt bezoeken. We kijken uit naar je komst!


Begin 2021

Hebben jullie dat ook een beetje, zo’n grauwe januarimaand, strengere maatregelen, opgesloten in je huis of kamer? Het maakt ook het creatieve brein in ons los. Hoe kunnen we toch nog een beetje leuk functioneren en momentjes creëren om naar uit te zien? Even een escape aan dat dagelijkse ritme wat soms een beetje als een opgesloten sleur kan beginnen te voelen. Wij kregen 2 ideeën:

Allereerst voor de stelletjes. Valentijn komt eraan. Uit eten kan niet. Samen gezellig op je kamer eten, waar je buro nog nadampt van je vele studie uren, mwah niet ideaal. Voor degene die dat nog niet weten, wij wonen buitenaf, beetje in t bos. Met achter in onze tuin een hele gezellige grote blokhut. Van 8 tot febr tot 5 maart kan je bij ons een romantisch diner beleven. Hoe gaat dat in z’n werk? Wij dekken heel gezellig de tafel, net als in een restaurant. Jullie komen rond 18 uur en hebben vlak daarvoor ergens een lekkere bezorgmaaltijd besteld die bij ons wordt bezorgd en die wij naar de blokhut brengen. Je hebt tot ongeveer half 9, zodat je net voor de avondklok thuis bent. We zetten er een gezellige kletspot neer, mocht je het leuk vinden wat gesprekvragen te hebben die een laagje dieper gaan. Wij ruimen de boel op en doen de vaat. We zijn niet in dezelfde ruimte dus het geheel is coronaproof. Denk je nu teleurgesteld, wow dat klinkt gezellig maar ik ben single? Geen nood, je mag ook komen met je beste vriendin/vriend. Gewoon een gezellig avondje. Even weg uit je kamer. Mocht je trouwens zelf willen koken, dat kan ook. Er is daar kookgelegenheid met twee pitten.

Idee 2

De tweede mogelijkheid die we aanbieden is een korte retraite in onze blokhut. Dat kan op twee manieren. De ene mogelijkheid is gewoon een hele stille dag die je zelf invult met wandelingen, boek lezen, nadenken, muziek luisteren. De tweede mogelijkheid is ook een klein programmaatje volgen wat we hebben klaarliggen wat je helpt scherp te stellen, wat wil ik, wat drijft mij, ben ik op de goede weg of wil ik een beetje bijsturen. We hebben een ‘neutrale’ versie, maar misschien heb je ook wel behoefte om wat dieper over je geloof na te denken. Dan hebben we wat aanvullingen. Geef dat even door bij je aanmelding. Je kan dat programma helemaal zelfstandig volgen. Zo’n dag vind plaatst in onze blokhut. Je mag alleen komen of samen met iemand anders. Net wat jezelf prettig vind. Van 10 uur tot 16 uur. Je zorgt zelf voor je lunch. Koffie en thee kan je daar zetten. We hebben alleen de dinsdagen beschikbaar gezet, mocht je nou heel graag willen maar is de dinsdag echt onmogelijk, stuur ons dan even een appje (Sandra 0620984454). Geef even aan of je met 1 of 2 personen komt. Mocht je in deze tijd sowieso eens behoefte hebben aan wat reflectie of gewoon eens lekker van je af kletsen, dan kan je een gesprekje met Jan-Jaap boeken. Hij bezit coachende vaardigheden en dat kan mooi verfrissend zijn. Gesprekje aanvragen kan via 0622505831. Tot slot, komende tijd gaan we wel vaker kleinschalige dingen aanbieden om de coronatijd een beetje op te fleuren. Om wat makkelijker te communiceren willen we een IFES mededelingenapp in het leven roepen waarin we zulke zaken delen. Wil je graag in deze mededelingengroep, stuur ons dan een appje. In deze groep zullen we niet spammen en kan ook niet gereageerd worden zodat het lekker overzichtelijk blijft en alleen voor mededelingen is.